Om Daka

Det naturlige kredsløb

Daka i Randers omdanner døde dyr fra det danske landbrug til værdifulde produkter. Kød- og benmel anvendes som bæredygtigt brændsel f.eks. i cementindustrien og til naturlig gødning, som blandt andet anvendes i det økologiske landbrug.  Fedtet anvendes til at fremstille 2. generations biodiesel.

Sikkerhed frem alt

Fabrikkens fornemste opgave er at sikre, at der ikke spredes smitte i landbruget og i fødevarekæden fra jord til bord. Sikkerhed og hygiejne er derfor i top på fabrikken. Vi steriliserer derfor alle råvarer ved høj varme og under tryk, før de videreforarbejdes til kød- og benmel og fedt.

Vores historie

I næsten 100 år har fabrikken haft til opgave at forarbejde døde dyr fra det danske landbrug. Gennem årene er processerne blevet forfinet, og der er kommet mere og mere fokus på den værdi, der er i det, der før blev betragtet som affaldsprodukter, der bare skulle bortskaffes.

I dag er fabrikken en del af en koncern, der har til formål at skabe mest mulig bæredygtig værdi ud af de organiske affaldsprodukter.

Ud over Daka SecAnim (i Randers) består Daka Danmark af selskaberne Daka Sarval, der laver ingredienser til foder, Daka ecoMotion, der fremstiller biodiesel og Daka ReFood, der genbruger madaffald.

I 2012 købte tyske Saria 51% af aktierne i Daka Danmark. De andre ejere er Danish Crown, HK Scan, SB Pork og Tican.

Læs mere om vores aktiviteter i Respecting Resources (link)

Sponsorater

Daka Denmark A/S uddeler hvert år en række sponsorater. Vi støtter lokale foreninger for børn og unge. herunder er eksempler på støtte i Randers-området:
Vorup Frederiksberg Boldklub, Øster Tørsvlev Cykelmotion, SIF Fodbold, Kronjyllands Esport, Romalt HB, Assentoft-Hallerne, Randers Sportsrideklub og Familiefest i Skoven.

Randers sportsrideklub

Hvis du ønsker at læse mere eller ansøge om sponsorat så klik her.